Verplichte registratie CO2 uitstoot

In de strijd tegen de opwarming van de aarde en klimaatverandering is het voor iedereen van belang rekening te houden met zijn of haar CO2 voetafdruk. Daarom heeft het Klimaatakkoord van Parijs, ondertekend door meer dan 200 landen, ambitieuze doelen gesteld voor het verminderen van de CO2-uitstoot. Om deze doelen te bereiken, introduceren overheden milieuregels en -voorschriften die bedrijven verplichten hun ecologische voetafdruk te verkleinen.
Tablet scherm met daarop statistieken over CO2 en rijstijl.

Enkele van deze maatregelen zijn het invoeren van belastingen op voertuigen met verbrandingsmotor en het stellen van strengere milieueisen aan bedrijven. Vanaf 1 juli 2023 moeten bedrijven met meer dan 100 werknemers verplicht alle gereden kilometers in combinatie met de CO2 uitstoot, registreren. Dit betekent dat u op het moment van schrijven van dit artikel dus nog maar 5 maanden heeft om hierop te acteren. 

Daarom is het van belang om nu stappen te nemen om CO2-uitstoot te verminderen, zodat u op tijd kunt voldoen aan deze nieuwe regelgeving. Dit doet u door slim te investeren in bijvoorbeeld groene technologieën en vernieuwingen. Alleen op die manier kunt u een positieve bijdrage leveren aan de aanpak van klimaatverandering. Tegelijkertijd kunt u uw bedrijfsresultaten verbeteren en uw kosten aan brandstof en onderhoud van uw wagenpark verminderen. 

Inzicht in uw CO2 uitstoot

Moving Intelligence heeft een speciaal ontwikkeld CO2-dashboard om goede inzichten te krijgen. Dit dashboard toont via het online platform direct alle gegevens die u hiervoor nodig heeft. In een handig overzicht ziet u de gegevens van de totale of individuele CO2 uitstoot van uw voertuigen. Daarnaast krijgt u inzicht in het rijgedrag van uw medewerkers met een geavanceerde rijstijlanalyse. Tot slot is het uiteraard mogelijk deze gegevens automatisch om te zetten naar fiscus-proof rapportages, zodat u zonder moeite uw milieu-impact kunt aantonen. 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact op met onze Sales afdeling via sales@movingintelligence.nl

Aanbevolen producten

Gerelateerd nieuws

Elektrisch wagenpark vanaf 2030 verplicht

We kunnen er bijna niet meer om heen, het milieu met bijbehorende klimaatdoelen zijn afgelopen jaren belangrijker geworden dan ooit. Wist u bijvoorbeeld dat uw wagenpark, hoe klein of groot deze ook is, al in 2030 volledig elektrisch dient te zijn?

Opnieuw stijging autodiefstallen

In Nederland blijft diefstal van voertuigen zoals auto’s, bedrijfswagens en motoren een groot probleem. In 2022 is het aantal diefstallen opnieuw gestegen ten opzichte van 2021, daarbij zijn er opvallende automodellen gestegen in de lijst. Sommige modellen hebben zelfs een stijging van 900%! Gelukkig zijn er ook een hele hoop voertuigen teruggevonden dankzij voertuigbeveiligingssystemen uitgerust met tracer.

Eenvoudig uw rittenadministratie up-to-date houden

Met rittenregistratie binnen het Moving Intelligence platform kunt u gemakkelijk uw zakelijke en/of privé kilometers bijhouden voor bijtellingen en onkostendeclaraties. Door dit proces te automatiseren, bespaart u een hoop tijd en geld. Daarnaast heeft u direct de meest nauwkeurige en actuele gegevens beschikbaar, voor elke reis die u maakt. Wij leggen u graag verder uit waar u op moet letten.