Moving Intelligence towards net zero

Wat is net zero?

Net zero betekent globaal het terugdringen van de CO2-uitstoot tot een kleine hoeveelheid restuitstoot die kan worden geabsorbeerd en duurzaam opgeslagen door de natuur en door andere maatregelen. Daardoor blijft er nul uitstoot over in de atmosfeer.

Er wordt gekeken naar de uitstoot van broeikasgassen van een specifieke organisatie en naar de uitstoot van de hele keten waarvan die organisatie deel uitmaakt. Dit gaat over drie verschillende categorieën:

  • de uitstoot die vrijkomt door de eigen activiteiten van de organisatie
  • de uitstoot die vrijkomt bij het produceren van de elektriciteit die de organisatie gebruikt
  • de uitstoot die vrijkomt in de hele keten waarvan de organisatie deel uitmaakt, van leveranciers en partners tot aan de klanten

    Om tot een net zero-resultaat te komen, moet er in álle categorieën actie worden ondernomen.

Verduurzaming

Onze CEO Patrick Horst over verduurzaming

Wat doet Moving Intelligence om de uitstoot naar beneden te krijgen? Patrick Horst, CEO, legt uit: "Wij zijn al jaren bezig om onze CO2-uitstoot te verlagen. Zo werken we aan verduurzaming van ons wagenpark, onze verpakkingen en ons promotiemateriaal. Onze kantoren zitten door heel Europa, maar we doen er alles aan om auto- en vliegreizen tot een minimum te beperken."

Duurzaamheidsprojecten van ecommit

Onvermijdbare CO2-uitstoot compenseren

Ondanks al die inspanningen blijft er altijd CO2-uitstoot die niet te vermijden is. Dat compenseren we samen met ecommit via duurzaamheidsprojecten die CO2 uit de lucht halen. De betrouwbare en geverifieerde CO2-certificaten van die projecten zijn vervolgens beschikbaar voor bedrijven. Dankzij ecommit compenseren wij 67.653 kg CO2.

Moving Intelligence op Ecommit

Herbebossing om CO2 uit de lucht te halen

Welke projecten ondersteunen we?

Het project van Mangalam Timber Products Limited (MTPL) bevindt zich in het oosten van India, in de staten Orissa, Andhra Pradesh en Chhattisgarh. Het project begon op een klein stukje land en het gebied is inmiddels uitgegroeid tot ruim 14.000 hectare. Er wordt gebruikgemaakt van herbebossing om CO2 uit de lucht te halen.

Naturevest is een project van 187 hectare in Kroatië dat zorgt voor CO2-compensatie dankzij de Anna Paulownaboom (Paulownia). Deze boom neemt enorm veel CO2 op en het hout wordt gebruikt voor deuren, kozijnen en meubels.

CO2-rapportage voor inzicht in brandstofverbruik

Moving Intelligence helpt u met verduurzaming

Met het CO2-dashboard en het voertuigvolgsysteem van Moving Intelligence krijgt u inzicht in het verbruik en de (berekende) uitstoot van uw organisatie in totaal en per reis en werknemer. In een handomdraai heeft u met uitgebreide en automatische rittenregistratie betrouwbare data over de CO2-uitstoot. Essentiële data voor als u de uitstoot wil terugdringen en wanneer u moet voldoen aan de Rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit.

Lees meer over CO2-dashboard en rapportageverplichting