Geen verzekering zonder SCM-keurmerk

De Stichting Certificering Motorrijtuigen (SCM) van het keuringsinstituut Kiwa bewaakt de kwaliteit van beveiligingssystemen en inbouwbedrijven. Dat doen zij met een keurmerk van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Voor sommige auto’s is het bij het afsluiten van uw autoverzekering verplicht om beveiliging in een bepaalde SCM-klasse te hebben. Anders loopt u het risico dat de verzekering niet uitkeert bij diefstal.

Auto’s met gecertificeerde beveiliging worden minder vaak gestolen en een volgsysteem zorgt ervoor dat uw auto snel wordt teruggevonden. Dat is een geruststellend idee. Niet alleen voor uw verzekeraar.

SCM-klassen: van startonderbreking tot ingenieus volgsysteem

Het Kiwa SCM-keurmerk is verdeeld in klassen, die bestaan uit verschillende vormen van beveiliging: startonderbrekers, alarmsystemen en voertuigvolgsystemen.

Advies: controleer goed welke SCM-klasse voor uw verzekering verplicht is.

  • SCM klasse TV – Terugvindsysteem (Peilzender)
  • SCM klasse 5 – Voertuigvolgsysteem met startonderbreker en bewegingsdetectie
  • SCM klasse 4 – Voertuigvolgsysteem met startonderbreker
  • SCM klasse 3 – Alarmsysteem met bewegingsdetectie
  • SCM klasse 1 – Startonderbreker

    Al onze beveiligingssystemen in de verschillende klassen zijn SCM-gecertificeerd en worden geïnstalleerd door erkende inbouwbedrijven.

Is uw verzekeraar aangesloten bij Moving Intelligence?

Om vervelende verrassingen te voorkomen, is het belangrijk dat u met gecertificeerde en betrouwbare autobeveiliging voldoet aan alle eisen van uw verzekeraar. Daarom werkt Moving Intelligence samen met meer dan 100 verzekeraars en tussenpersonen.

Veelgestelde vragen over de SCM klasse

De antwoorden die u zocht

Heeft u een specifieke vraag of staat uw vraag er niet tussen? Onze klantenservice neemt graag de tijd voor antwoorden en advies.

Welke klassen autobeveiliging zijn er?

Wat voor verschillende vormen van autobeveiliging zijn er?

Wat is het verschil tussen SCM Klasse 4 en SCM Klasse 5?