Hoe houdt u uw rittenregistratie bij en hoe controleert de Belastingdienst?

Het registeren van uw ritten als ondernemer kan een behoorlijk tijdrovende klus zijn. Daarnaast moet het volledig kloppen voor de fiscus om boetes te voorkomen. Het is dus van groot belang om een sluitende rittenregistratie bij te houden. Hoe? Lees verder!

Hoe houd ik mijn rittenregistratie bij? 

Een app kan een eenvoudige oplossing zijn, maar is vaak niet 100% sluitend. Hierdoor is de kans op boetes van de belastingdienst groot. Bij een onjuiste kilometeradministratie kan die boete oplopen tot € 5.278. Een ontzettend hoog bedrag dat u als ondernemer graag in de groei van uw business stopt, maar hoe kunt u dan het beste uw ritten registreren? U kunt het beste gebruikmaken van hardware dat wordt geïnstalleerd in uw auto. Op deze manier bent u zeker van een sluitende rittenregistratie. Moving Intelligence biedt verschillende intelligente oplossingen om u als ondernemer te ontzorgen. 

Hoe kunnen wij u helpen bij het registreren van uw ritten? 

Met de rittenregistratie diensten van Moving Intelligence heeft u altijd inzicht in uw gereden ritten. Met de Mi100Mi120 en Mi50 bent u verzekerd van een volledig automatische rittenregistratie. Alle informatie over elke rit is inzichtelijk. Denk daarbij aan ritgegevens zoals reistijd, afstand, vertrek- en bezoekadres, postcode en huisnummers. Alle gegevens over elke rit (zakelijk, privé of ongeclassificeerd) zijn realtime zichtbaar in het online platform en via onze MiApp.  

Hoe controleert de Belastingdienst mijn rittenadministratie?  

De Belastingdienst controleert op verschillende manieren of uw rittenadministratie klopt. Dit doen ze door uw kenteken te scannen, willekeurige steekproeven uit te voeren of uw administratie te checken. Zorg voor een sluitende rittenregistratie. 

Zoals u in dit artikel heeft kunnen lezen, bieden de diensten van Moving Intelligence voor ondernemers verschillende voordelen. Wilt u meer informatie? 088-9900000 (optie 2) of mail sales@movingintelligence.com. Onze collega’s van de Sales afdeling nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Gerelateerd nieuws

Bijtelling in 2023, let op de cataloguswaarde van uw nieuwe EV.

Wilt u geen bijtelling betalen over uw zakelijke auto, dan dient u minder dan 500 kilometer privé per jaar te rijden. Het is dus belangrijk om deze kilometers goed bij te houden, zeker als u juist wel bijtelling moet betalen. Leidend hierin is de cataloguswaarde van de auto. De cataloguswaarde bepaalt het bijtellingstarief voor u. Het verschil tussen de bijtelling in 2022 en 2023 is minimaal behalve als u een nieuwe elektrische auto (EV) heeft.

Geef dieven geen tijd om “om te katten”

Auto’s die in georganiseerd verband worden gestolen, veranderen soms in een paar uur tijd in losse onderdelen of van identiteit waarna de onderdelen of de auto’s vervolgens weer in de ‘bovenwereld’ terechtkomen.

Jamming uitgelegd

Als u op zoek bent naar de beste beveiliging voor uw nieuwe auto dan komt u nogal eens een term tegen waarvan u zich afvraagt wat het betekent. Daar kunnen we niet veel aan veranderen, sommige termen horen nou eenmaal bij de beveiliging. We kunnen natuurlijk wel proberen om duidelijk te maken wat de verschillende termen betekenen. Dit keer nemen we het fenomeen JAMMING en JAMMING DETECTIE onder de loep.