Hoe houdt u uw rittenregistratie bij en hoe controleert de Belastingdienst?

Het registeren van uw ritten als ondernemer kan een behoorlijk tijdrovende klus zijn. Daarnaast moet het volledig kloppen voor de fiscus om boetes te voorkomen. Het is dus van groot belang om een sluitende rittenregistratie bij te houden. Hoe? Lees verder!
Snelweg van bovenaf met bomen in het midden, Snelweg

Hoe houd ik mijn rittenregistratie bij? 

Een app kan een eenvoudige oplossing zijn, maar is vaak niet 100% sluitend. Hierdoor is de kans op boetes van de belastingdienst groot. Bij een onjuiste kilometeradministratie kan die boete oplopen tot € 5.278. Een ontzettend hoog bedrag dat u als ondernemer graag in de groei van uw business stopt, maar hoe kunt u dan het beste uw ritten registreren? U kunt het beste gebruikmaken van hardware dat wordt geïnstalleerd in uw auto. Op deze manier bent u zeker van een sluitende rittenregistratie. Moving Intelligence biedt verschillende intelligente oplossingen om u als ondernemer te ontzorgen. 

Hoe kunnen wij u helpen bij het registreren van uw ritten? 

Met de rittenregistratie diensten van Moving Intelligence heeft u altijd inzicht in uw gereden ritten. Met de Mi100 en Mi50 bent u verzekerd van een volledig automatische rittenregistratie. Alle informatie over elke rit is inzichtelijk. Denk daarbij aan ritgegevens zoals reistijd, afstand, vertrek- en bezoekadres, postcode en huisnummers. Alle gegevens over elke rit (zakelijk, privé of ongeclassificeerd) zijn realtime zichtbaar in het online platform en via onze MiApp.  

Hoe controleert de Belastingdienst mijn rittenadministratie?  

De Belastingdienst controleert op verschillende manieren of uw rittenadministratie klopt. Dit doen ze door uw kenteken te scannen, willekeurige steekproeven uit te voeren of uw administratie te checken. Zorg voor een sluitende rittenregistratie. 

Zoals u in dit artikel heeft kunnen lezen, bieden de diensten van Moving Intelligence voor ondernemers verschillende voordelen. Wilt u meer informatie? 088-9900000 (optie 2) of mail sales@movingintelligence.com. Onze collega’s van de Sales afdeling nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Gerelateerd nieuws

Rittenregistratie voor leaserijders: voorkom boetes in 2024

In 2024 blijven de bijtellingspercentages hoog. Steeds meer leaserijders kiezen ervoor om hun leaseauto uitsluitend zakelijk te gebruiken en privé te rijden in een tweede auto. Hoewel de bijtellingsregeling niet verandert ten opzichte van 2023, kunnen de kosten voor bijtelling nog steeds aanzienlijk zijn, vooral als u in een relatief nieuwe leaseauto rijdt.

Voertuigdiefstallen 2023

De voertuigdiefstalcijfers van de eerste helft van 2023 zijn onlangs vrijgegeven door het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Opmerkelijk is de opvallende daling van het aantal diefstallen bij een specifiek automerk, ondanks dat dit merk nog steeds in de top 3 van meest gestolen automerken is geëindigd. Tegelijkertijd blijven de diefstallen bij de overige merken in de top 5 stijgen, waardoor de noodzaak voor (extra) autobeveiliging onverminderd aanwezig blijft.

Moving Intelligence neemt EuropeTrack en SlimmGPS over

Moving Intelligence, de Nederlandse marktleider op het gebied van voertuigbeveiliging en fleetmanagement, heeft EuropeTrack en SlimmGPS overgenomen. Laatstgenoemde partijen zijn leverancier van wagenpark- en rittenregistratiediensten in Nederland met een digitaal platform in eigen beheer.

Bedankt voor het aanvragen van onze whitepaper!

U vindt de whitepaper in uw mailbox. Niet ontvangen? Controleer dan uw spamberichten.