Hoe houdt u uw rittenregistratie bij en hoe controleert de Belastingdienst?

Het registeren van uw ritten als ondernemer kan een behoorlijk tijdrovende klus zijn. Daarnaast moet het volledig kloppen voor de fiscus om boetes te voorkomen. Het is dus van groot belang om een sluitende rittenregistratie bij te houden. Hoe? Lees verder!
Snelweg van bovenaf met bomen in het midden, Snelweg

Hoe houd ik mijn rittenregistratie bij? 

Een app kan een eenvoudige oplossing zijn, maar is vaak niet 100% sluitend. Hierdoor is de kans op boetes van de belastingdienst groot. Bij een onjuiste kilometeradministratie kan die boete oplopen tot € 5.278. Een ontzettend hoog bedrag dat u als ondernemer graag in de groei van uw business stopt, maar hoe kunt u dan het beste uw ritten registreren? U kunt het beste gebruikmaken van hardware dat wordt geïnstalleerd in uw auto. Op deze manier bent u zeker van een sluitende rittenregistratie. Moving Intelligence biedt verschillende intelligente oplossingen om u als ondernemer te ontzorgen. 

Hoe kunnen wij u helpen bij het registreren van uw ritten? 

Met de rittenregistratie diensten van Moving Intelligence heeft u altijd inzicht in uw gereden ritten. Met de Mi100 en Mi50 bent u verzekerd van een volledig automatische rittenregistratie. Alle informatie over elke rit is inzichtelijk. Denk daarbij aan ritgegevens zoals reistijd, afstand, vertrek- en bezoekadres, postcode en huisnummers. Alle gegevens over elke rit (zakelijk, privé of ongeclassificeerd) zijn realtime zichtbaar in het online platform en via onze MiApp.  

Hoe controleert de Belastingdienst mijn rittenadministratie?  

De Belastingdienst controleert op verschillende manieren of uw rittenadministratie klopt. Dit doen ze door uw kenteken te scannen, willekeurige steekproeven uit te voeren of uw administratie te checken. Zorg voor een sluitende rittenregistratie. 

Zoals u in dit artikel heeft kunnen lezen, bieden de diensten van Moving Intelligence voor ondernemers verschillende voordelen. Wilt u meer informatie? 088-9900000 (optie 2) of mail sales@movingintelligence.com. Onze collega’s van de Sales afdeling nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Gerelateerd nieuws

Moving Intelligence neemt EuropeTrack en SlimmGPS over

Moving Intelligence, de Nederlandse marktleider op het gebied van voertuigbeveiliging en fleetmanagement, heeft EuropeTrack en SlimmGPS overgenomen. Laatstgenoemde partijen zijn leverancier van wagenpark- en rittenregistratiediensten in Nederland met een digitaal platform in eigen beheer.

Nieuwe all-inclusive peilzender 

Moving Intelligence heeft een nieuwe Peilzender uitgebracht, een voordelig all-inclusive terugvindsysteem zonder maandelijks abonnement: De Mi04!

Elektrisch wagenpark vanaf 2030 verplicht

We kunnen er bijna niet meer om heen, het milieu met bijbehorende klimaatdoelen zijn afgelopen jaren belangrijker geworden dan ooit. Wist u bijvoorbeeld dat uw wagenpark, hoe klein of groot deze ook is, al in 2030 volledig elektrisch dient te zijn?