Geef dieven geen tijd om “om te katten”

Auto’s die in georganiseerd verband worden gestolen, veranderen soms in een paar uur tijd in losse onderdelen of van identiteit waarna de onderdelen of de auto’s vervolgens weer in de ‘bovenwereld’ terechtkomen.

Over de ‘fabrieken’ waar dit plaatsvindt, de werkwijze, de dadergroepen die zich hiermee bezighouden en impact is tot op heden weinig bekend. Dit terwijl er in de optiek van politie en justitie sprake lijkt te zijn van ‘fabrieken’ die ondermijnende ernstige criminaliteit faciliteren.

Lees hier het volledige onderzoek “Strip- en Omkatfabrieken” uitgevoerd door bureau Beke.

Voorkom risico’s en kijk eens vanuit een ander daglicht. Onze Insurance Specialist Holger Roding helpt u daar graag bij. Stuur hem vooral een bericht, hij is persoonlijk te bereiken via hroding@movingintelligence.nl.

Gerelateerd nieuws

Bijtelling in 2023, let op de cataloguswaarde van uw nieuwe EV.

Wilt u geen bijtelling betalen over uw zakelijke auto, dan dient u minder dan 500 kilometer privé per jaar te rijden. Het is dus belangrijk om deze kilometers goed bij te houden, zeker als u juist wel bijtelling moet betalen. Leidend hierin is de cataloguswaarde van de auto. De cataloguswaarde bepaalt het bijtellingstarief voor u. Het verschil tussen de bijtelling in 2022 en 2023 is minimaal behalve als u een nieuwe elektrische auto (EV) heeft.

Jamming uitgelegd

Als u op zoek bent naar de beste beveiliging voor uw nieuwe auto dan komt u nogal eens een term tegen waarvan u zich afvraagt wat het betekent. Daar kunnen we niet veel aan veranderen, sommige termen horen nou eenmaal bij de beveiliging. We kunnen natuurlijk wel proberen om duidelijk te maken wat de verschillende termen betekenen. Dit keer nemen we het fenomeen JAMMING en JAMMING DETECTIE onder de loep.

Third acquisition for Moving Intelligence within a year.

Moving Intelligence has joined forces with UK-based security and tracking specialist, AMI Group Ltd. The acquisition marks an important step in the Dutch brand’s UK strategy.