Moving Intelligence B.V. ontvangt kapitaalversterking om internationale groei te versnellen

ZALTBOMMEL - Volpi Capital, een Pan-Europese tech buy-out specialist, heeft samen met mede-investeerder Surmount Ventures, een Nederlandse venture capital investeerder, geïnvesteerd in Moving Intelligence B.V., de Nederlandse marktleider in aftermarket voertuigbeveiliging, wagenparkbeheer en telematicaoplossingen. De nieuwe aandeelhouders zullen het management van Moving Intelligence actief ondersteunen bij het realiseren van hun binnenlandse en internationale groeiambities naar 10 nieuwe Europese markten in de komende jaren.

Sinds haar oprichting in 1999, biedt Moving Intelligence de meest geavanceerde diensten op het gebied van voertuigbeveiliging, rittenregistratie, wagenparkbeheer en beveiliging van werkmaterieel en mobiele objecten. Dit doen zij met behulp van hardware die onzichtbaar is ingebouwd in voertuigen, werkmaterieel en mobiele objecten en software die informatie verzamelt en de gegevens real-time inzichtelijk maakt. Moving Intelligence is marktleider in Nederland en werkt met een grote verscheidenheid aan nationale en internationale OEM’s, leasemaatschappijen, verzekeraars, corporates en MKB’s in verschillende sectoren, waaronder de uitzend-, bouw- en installatiebranche.

Moving Intelligence heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende groei laten zien met een EBITDA die over de periode 2017-2019 meer dan verdubbeld is. Het bedrijf werkt met G4S en Vodafone als internationale partners, is aanwezig in drie Europese landen en heeft 34 medewerkers. Moving Intelligence werkt voor gevestigde Europese autofabrikanten, zoals Audi, Bentley, BMW, Lamborghini, Mercedes-Benz en Volkswagen en heeft een groot distributienetwerk van verkoop- en installatiepartners.

In samenwerking met Volpi Capital en Surmount Ventures, zal het bedrijf de komende jaren uitbreiden naar 10 nieuwe Europese markten en verwacht het te groeien met nog eens 45 werknemers, verspreid over verschillende Europese markten. Deze ambitie wordt gedreven door een gerichte buy-and-build strategie en een focus op de kerndiensten van Moving Intelligence. Er liggen daarnaast aanzienlijke kansen op het gebied van beveiliging en in het volgen en beheren van mobiele objecten in de bouw- en recreatiesector. Daarbij kan gedacht worden aan werkmaterieel, boten, campers en motoren.

Patrick Horst, CEO Moving Intelligence: “We zijn erg verheugd over de samenwerking met Volpi Capital en Surmount Ventures, die beide een diepgaande kennis hebben over de industrie, onze business en kansen op de markt. We kijken ernaar uit om onze internationale expansie te versnellen en om onze leidende positie in de voertuigbeveiliging, werktuigbeveiliging en wagenparkbeheer te versterken. Bovendien creëert deze krachtenbundeling meer ruimte om te investeren in technologische vernieuwing van onze automotive oplossingen door het verder verbeteren van ons eigen online platform en onze mobiele app. We zijn er klaar voor om op elk niveau uit te breiden en wij hebben er alle vertrouwen in dat Volpi Capital en Surmount Ventures de juiste partners zijn om dit mee te doen.”

Marco Sodi, Volpi Capital: “We doen al jaren onderzoek naar beveiligings- en telematicaoplossingen voor de automotive sector. Toen we met Patrick en Moving Intelligence in gesprek gingen, waren de sterke punten van het bedrijf en het managementteam meteen duidelijk. We zien enorm veel groeikansen voor het bedrijf, met name in de B2B-markten en internationaal. Door onze focus op B2B-software, data en services, hebben wij een goed begrip van hun businessmodel en zien wij ook welke kansen er nog voor hen liggen. Met hun stabiele trackrecord, sterke klantenbestand, grondige marktonderzoek en innovatieve producten, zijn wij ervan overtuigd dat zij hun ambitie om de voer- en werktuigbeveiliging de komende jaren naar nieuwe Europese markten te brengen, waar zullen maken. We kijken ernaar uit om met zo’n succesvolle ondernemer samen te werken en het team te ondersteunen in hun verdere ontwikkeling.”

Roelof Bijlsma, Surmount Ventures: “Wij zijn altijd op zoek naar bedrijven die verder denken dan de status quo en innovatie met impact brengen. Moving Intelligence is zo’n bedrijf. Ze zijn uniek in het ontwikkelen van eigen oplossingen voor een breed scala aan mobiliteitsdiensten. Doordat zij een grote markt bedienen zien we veel groeipotentie, vooral in Europa. Ik heb er alle vertrouwen in dat we hen kunnen helpen bij het realiseren van significante groei.”

De visie, strategie en cultuur van Moving Intelligence zullen onveranderd blijven met de komst van de nieuwe kapitaalpartners. Ook zal het bedrijf klanten de ondersteuning en service blijven geven die zij gewend zijn. Het bedrijf is van plan om hun internationale groei de komende jaren te versnellen en om verder te investeren in innovatieve softwareoplossingen.

———

MOVING INTELLIGENCE
Opgericht in 1999, helpt Moving Intelligence hun klanten grip te krijgen op alles dat beweegt. Dit doen zij met onzichtbaar ingebouwde hardware en software die informatie zichtbaar maakt. Het bedrijf biedt de meest geavanceerde diensten op het gebied van voertuigbeveiliging, rittenregistratie, wagenparkbeheer en duurzame mobiliteit. Zo stellen zij klanten in staat om alles wat beweegt te volgen, beheren en bewaken. Het bedrijf bedient een groot en gevarieerd klantenbestand: multinational of retailer, wagenparkbeheerder of de trotse eigenaar van een oldtimer. Moving Intelligence heeft meer dan 20 jaar ervaring, is marktleider in Nederland en is operationeel in België en Griekenland.

VOLPI CAPITAL
Volpi Capital is een gespecialiseerde Europese private-equityfirma in het laag- en middensegment van de markt. Volpi werkt met een thesis-gedreven aanpak en richt zich op ambitieuze bedrijven die gebruikmaken van faciliterende technologieën die verder gaan dan de traditionele B2B value chains. Volpi investeert doorgaans €25-75 miljoen aan eigen vermogen in bedrijven met een ondernemingswaarde tussen de €50 miljoen en €200 miljoen en streeft naar groei door internationale expansie en consolidatie. De onderneming, die in 2016 werd opgericht door Crevan O’Grady en Marco Sodi, heeft in april 2018 haar eerste fonds (Volpi Capital Fund I) gesloten met een toezegging van €185 miljoen.
Meer informatie: volpicapital.com

SURMOUNT VENTURES
Surmount Ventures is een gespecialiseerde Europese private-equityfirma in het middensegment van de markt. Onder leiding van entrepreneur-investeerders, is Surmount altijd op zoek naar bedrijven die verder denken dan de status quo en die nieuwe ideeën tot leven brengen. Het bedrijf staat ervoor open om te investeren in elke sector waar financieel succes samengaat met betekenisvolle impact. De belangrijkste focus van Surmount ligt op bedrijven die innovatie met impact brengen. Het bedrijf, dat in 2019 werd opgericht door Roelof Bijlsma en Rene Schelvis, heeft in juni 2020 haar eerste fonds (Surmount Growth and Innovation Fund I) gesloten met een toezegging van €44 miljoen.
Meer informatie: surmount.ventures

Gerelateerd nieuws

Bijtelling in 2023, let op de cataloguswaarde van uw nieuwe EV.

Wilt u geen bijtelling betalen over uw zakelijke auto, dan dient u minder dan 500 kilometer privé per jaar te rijden. Het is dus belangrijk om deze kilometers goed bij te houden, zeker als u juist wel bijtelling moet betalen. Leidend hierin is de cataloguswaarde van de auto. De cataloguswaarde bepaalt het bijtellingstarief voor u. Het verschil tussen de bijtelling in 2022 en 2023 is minimaal behalve als u een nieuwe elektrische auto (EV) heeft.

Geef dieven geen tijd om “om te katten”

Auto’s die in georganiseerd verband worden gestolen, veranderen soms in een paar uur tijd in losse onderdelen of van identiteit waarna de onderdelen of de auto’s vervolgens weer in de ‘bovenwereld’ terechtkomen.

Jamming uitgelegd

Als u op zoek bent naar de beste beveiliging voor uw nieuwe auto dan komt u nogal eens een term tegen waarvan u zich afvraagt wat het betekent. Daar kunnen we niet veel aan veranderen, sommige termen horen nou eenmaal bij de beveiliging. We kunnen natuurlijk wel proberen om duidelijk te maken wat de verschillende termen betekenen. Dit keer nemen we het fenomeen JAMMING en JAMMING DETECTIE onder de loep.