Moving Intelligence neemt EuropeTrack en SlimmGPS over

Moving Intelligence, de Nederlandse marktleider op het gebied van voertuigbeveiliging en fleetmanagement, heeft EuropeTrack en SlimmGPS overgenomen. Laatstgenoemde partijen zijn leverancier van wagenpark- en rittenregistratiediensten in Nederland met een digitaal platform in eigen beheer.

Na diverse overnames in Duitsland en Groot-Brittannië, was het voor Moving Intelligence CEO Patrick Horst tijd om verder uit te breiden in Nederland: “De overname van twee sterke Nederlandse fleetmanagement partijen versterkt onze positie en aanbod in de Benelux, wat mogelijkheden biedt voor toekomstige groei en crossselling. Bovendien wordt ons team versterkt met zeer ervaren werknemers, vooral op het gebied van verkoop en IT. Ik ben zeer verheugd om het Europetrack- en SlimmGPS-team te verwelkomen bij de MI Group!”

Ewout van der Kraan, algemeen directeur bij EuropeTrack voegt hieraan toe: “Na een decennium van organische groei op basis van klanttevredenheid, was Europetrack en haar personeel klaar voor de volgende stap.”

Thijs van der Lugt, algemeen directeur bij SlimmGPS reageert ook positief op de overname: “De samenwerking met Moving Intelligence opent nieuwe deuren, geeft toegang tot een groot resellernetwerk en biedt nieuwe producten voor bestaande klanten van SlimmGPS, Europetrack en Moving Intelligence klanten. Een kans die iedereen ten goede komt.”

Toename platformgebruikers

De overname van EuropeTrack en SlimmGPS voegt meer dan 20.000 gebruikers toe aan het platform van Moving Intelligence, waardoor het totale aantal gebruikers voor de Moving Intelligence Group op meer dan 135.000 komt te staan. Deze vierde en vijfde overname door Moving Intelligence staan symbool voor de strategische samenwerking met aandeelhouders Volpi Capital en Surmount Ventures in 2020.

Over EuropeTrack en SlimmGPS

EuropeTrack biedt de meest complete oplossing voor fleetmanagement en rittenregistratie. Met een in-house platform kunnen klanten kiezen uit een breed scala aan pakketten, rapporten en modules om hun fleetmanagement en rittenregistratie te verbeteren.

SlimmGPS, gevestigd in Den Haag, stelt klanten in staat om hun wagenpark te optimaliseren met live tracking in een eenvoudig te gebruiken platform. Het geautomatiseerde rittenregistratiesysteem is daarnaast een ideale tool voor ondernemers om conform Belastingdienst ritten te classificeren in zakelijk en privégebruik.

Gerelateerd nieuws

Rittenregistratie voor leaserijders: voorkom boetes in 2024

In 2024 blijven de bijtellingspercentages hoog. Steeds meer leaserijders kiezen ervoor om hun leaseauto uitsluitend zakelijk te gebruiken en privé te rijden in een tweede auto. Hoewel de bijtellingsregeling niet verandert ten opzichte van 2023, kunnen de kosten voor bijtelling nog steeds aanzienlijk zijn, vooral als u in een relatief nieuwe leaseauto rijdt.

Voertuigdiefstallen 2023

De voertuigdiefstalcijfers van de eerste helft van 2023 zijn onlangs vrijgegeven door het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Opmerkelijk is de opvallende daling van het aantal diefstallen bij een specifiek automerk, ondanks dat dit merk nog steeds in de top 3 van meest gestolen automerken is geëindigd. Tegelijkertijd blijven de diefstallen bij de overige merken in de top 5 stijgen, waardoor de noodzaak voor (extra) autobeveiliging onverminderd aanwezig blijft.

Nieuwe all-inclusive peilzender 

Moving Intelligence heeft een nieuwe Peilzender uitgebracht, een voordelig all-inclusive terugvindsysteem zonder maandelijks abonnement: De Mi04!

Bedankt voor het aanvragen van onze whitepaper!

U vindt de whitepaper in uw mailbox. Niet ontvangen? Controleer dan uw spamberichten.