Kiwa SCM

Voor personenauto’s in Nederland zijn er in de basis vijf beveiligings-klassen. Voor iedere klasse zijn er verschillende eisen gesteld. Wij leggen ze graag voor u uit.

Wat is een
Kiwa SCM/CCV
certificering?

Het Kiwa SCM is de certificatie instelling op het gebied van voertuigbeveiliging. Alle systemen op dit gebied worden in opdracht van het CCV gecertificeerd, volgens het bijbehorende keurmerk: keurmerk CCV Voertuigbeveiliging.

Het keurmerk is voor verzekeraars belangrijk, omdat hiermee wordt aangetoond dat een voertuig is voorzien van goedgekeurde en gecertificeerde beveiliging én dat het voertuig veel minder kans heeft om gestolen te worden.

Is uw verzekeraar
aangesloten bij
Moving Intelligence?

Veel gestelde vragen
Welke klassen autobeveiliging zijn er?​

Het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging heeft de verschillende voertuigbeveiliging-klassen in Nederland opgedeeld in vijf klassen. Welke beveiligingsklasse er door de verzekeraar wordt geëist is terug te vinden in de poliswaarden. De zes klassen zijn:

  • Klasse 1 – startonderbreker
  • Klasse 3 – auto alarm met hellingshoekdetectie
  • Klasse 4 – voertuigvolgsysteem met startonderbreker
  • Klasse 5 – voertuigvolgsysteem met startonderbreker en koppeling met klasse 3
  • Klasse TV – terugvindsysteem
Wat voor verschillende vormen van autobeveiliging zijn er?

De meeste nieuwe auto’s die in Nederland geleverd worden zijn standaard voorzien van een inbraakalarm. Dat is een akoestisch alarm met een sirene, wat dus bijvoorbeeld afgaat als een auto ontgrendeld wordt zonder de afstandsbediening of een ruit wordt ingeslagen. Het inbraakalarm wordt ook wel omschreven als Klasse 3 alarm of Alarmsysteem met hellingshoekdetectie. In het geval van een verhoogd diefstalrisico van uw auto, is het noodzakelijk om het inbraakalarm uit te breiden met een voertuigvolgsysteem (klasse 4 of 5), een terugvindsysteem (klasse TV) of zelfs beiden. Uw verzekeraar kan u vertellen welke extra beveiliging noodzakelijk is.

Wat verwachten verzekeraars van bepaalde types autobeveiliging?

De eisen die verzekeraars stellen aan beveiliging van de door hun te verzekeren voertuigen of object zijn in hun eigen voorwaarden vastgelegd, maar wel aan de hand van de eerder genoemde beveiligingsklassen. Die verschillende klassen zijn door het Verbond van Verzekeraars in samenwerking met het CCV samengesteld, dus algemeen in gebruik. Het kan uiteraard wel per verzekeraar verschillen welke vorm van beveiligen zij eisen. Om te weten te komen aan welke klasse beveiliging uw auto moet voldoen kunt u het beste uw (toekomstige) verzekeraar raadplegen.

Wat zijn de kosten van een voertuigvolgsysteem?

Het is lastig om daar een eenduidig antwoord op te geven. Er zijn namelijk veel mogelijkheden en combinaties te bedenken. Uw dealer kunt u hierin het beste adviseren.

Wilt u meer informatie, dan staan wij u uiteraard graag te woord. Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Uiteraard hanteren wij de Europese GDPR normen bij het verwerken van uw gegevens.
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

U kunt ook contact opnemen met een van onze experts via:

Select your country

Bedankt voor het aanvragen van onze whitepaper!

U vindt de whitepaper in uw mailbox. Niet ontvangen? Controleer dan uw spamberichten.