Jamming uitgelegd

Als u op zoek bent naar de beste beveiliging voor uw nieuwe auto dan komt u nogal eens een term tegen waarvan u zich afvraagt wat het betekent. Daar kunnen we niet veel aan veranderen, sommige termen horen nou eenmaal bij de beveiliging. We kunnen natuurlijk wel proberen om duidelijk te maken wat de verschillende termen betekenen. Dit keer nemen we het fenomeen JAMMING en JAMMING DETECTIE onder de loep.
Inbreker die hendel van auto open probeert te breken

Wanneer uw auto voorzien moet worden van een Klasse 4 of Klasse 5 beveiligingssysteem, dan betekent dat kortweg dat u een volgsysteem in uw auto moet laten installeren. Een volgsysteem waarbij ook een startonderbreker of blokkeersysteem geïnstalleerd wordt dat ervoor kan zorgen dat uw auto niet verplaatst of gestart kan worden. 

Dat is nou precies wat onze MiBlock Active Tag doet. Als een Mi50 voertuigvolgsysteem in combinatie met een MiBlock Active Tag wordt geïnstalleerd, dan zorgt de MiBlock Active Tag ervoor dat uw auto alleen gestart of verplaatst kan worden als de Active Tag, een sleutelhangertje met transponder erin, in de buurt van uw auto is. Niemand anders dan degene die de Active Tag bij zich heeft kan uw auto starten. Werkt de Active Tag, om wat voor reden dan ook, niet dan is de bijgeleverde Noodsleutel de manier om uw auto te deblokkeren en te kunnen starten of verplaatsen. Uw auto is dus altijd geblokkeerd. 

Dat is dus hoe de startonderbreker werkt. Maar de MiBlock Active Tag is meer dan alleen maar een startonderbreker. De MiBlock Active Tag beschikt namelijk ook over jamming detectie. Om te weten hoe dat werk moet u eerst weten wat jamming nou eigenlijk is.  

Jamming is kortweg het verstoren van signalen. Het voertuigvolgsysteem in uw auto heeft een continue GSM-verbinding om in verbinding te blijven met onze servers en de alarmcentrale. Die GSM-verbinding is nodig om een alarmmelding te kunnen versturen. Dat weet de gemiddelde autodief inmiddels ook en die weet ook dat er apparaten zijn, jammers, die GSM-verbinding kunnen verstoren en onderbreken.  

Als dit gebeurt bij uw auto, en dus bij het voertuigvolgsysteem, dan zou een dief in feite zijn gang kunnen gaan met uw auto. De MiBlock Active Tag verhindert dat, door te detecteren dat er jamming plaatsvindt. Vervolgens wordt u auto geblokkeerd en kan deze niet meer gestart of verplaatst worden totdat u uiteindelijk de Active Tag of Noodsleutel weer gebruikt. Zodra de dieven de jamming weer opheffen, omdat ze door hebben niks met uw auto te kunnen, wordt er direct een alarmmelding verstuurd als de GSM-verbinding weer hersteld is. Zo bent u op de hoogte van het feit dat uw auto gejammed is geweest en weet u wat u moet doen om uw auto weer te kunnen gebruiken. 

Gerelateerd nieuws

Moving Intelligence neemt EuropeTrack en SlimmGPS over

Moving Intelligence, de Nederlandse marktleider op het gebied van voertuigbeveiliging en fleetmanagement, heeft EuropeTrack en SlimmGPS overgenomen. Laatstgenoemde partijen zijn leverancier van wagenpark- en rittenregistratiediensten in Nederland met een digitaal platform in eigen beheer.

Nieuwe all-inclusive peilzender 

Moving Intelligence heeft een nieuwe Peilzender uitgebracht, een voordelig all-inclusive terugvindsysteem zonder maandelijks abonnement: De Mi04!

Elektrisch wagenpark vanaf 2030 verplicht

We kunnen er bijna niet meer om heen, het milieu met bijbehorende klimaatdoelen zijn afgelopen jaren belangrijker geworden dan ooit. Wist u bijvoorbeeld dat uw wagenpark, hoe klein of groot deze ook is, al in 2030 volledig elektrisch dient te zijn?