Bijtelling in 2023, let op de cataloguswaarde van uw nieuwe EV.

Wilt u geen bijtelling betalen over uw zakelijke auto, dan dient u minder dan 500 kilometer privé per jaar te rijden. Het is dus belangrijk om deze kilometers goed bij te houden, zeker als u juist wel bijtelling moet betalen. Leidend hierin is de cataloguswaarde van de auto. De cataloguswaarde bepaalt het bijtellingstarief voor u. Het verschil tussen de bijtelling in 2022 en 2023 is minimaal behalve als u een nieuwe elektrische auto (EV) heeft.
Snelheidsmeter auto verlicht

Wat is de bijtelling in 2023?

Heeft u in 2023 een auto met brandstofmotor? Dan blijft voor u het standaardtarief van 22% bijtelling gelden.

Bent u in 2023 in het bezit van een elektrische auto dan moet u goed opletten. De bijtelling van een elektrische auto veranderd namelijk. Wanneer uw EV op kenteken gezet is of gezet wordt ná 1 januari 2023 én een cataloguswaarde heeft van maximaal €30.000, geldt het lage bijtellingstarief van 16%. Daarboven geldt het standaardtarief van 22% bijtelling.

Uitzondering op deze regel is iedere EV welke éérder dan 1 januari 2023 op kenteken is gezet én een cataloguswaarde heeft van maximaal €35.000. Ook daarvoor geldt nog het lage bijtellingstarief. Boven deze cataloguswaarde – en na het verlopen van 60 maanden nadat de auto op naam is gesteld – betaalt u wel 22% bijtelling.

Denk dus op tijd na over bijtelling in 2023, zeker als u nog wat extra wilt besparen op uw uitgaven! Afhankelijk van uw situatie kan namelijk de keuze voor alléén zakelijk rijden – in plaats van zakelijk en privé – een stuk voordeliger zijn. Welke keuze u ook maakt, uw auto voorzien van een rittenregistratiesysteem komt in beiden gevallen goed van pas.

Rittenadministratie voor de belastingdienst

Gelukkig kost rittenadministratie tegenwoordig veel minder tijd als u zou denken. Moving Intelligence neemt graag voor u het werk uit handen. Onze geavanceerde rittenadministratie systemen, de Mi50 en de Mi40 (allebei met Keurmerk RRS), houden het geheel automatisch alle ritten voor u bij. Van beginpunt tot eindpunt worden de kilometerstanden bijgehouden. Op die manier heeft u altijd inzichtelijk waar uw voertuig is, hoeveel er mee gereden is. Tevens download u eenvoudig uitgebreide rapportages om uw gereden ritten makkelijk door te geven aan de belasting.

In uw persoonlijke account op het Moving Intelligence platform is alle belangrijke informatie direct zichtbaar en te beheren, ook als u even niet bij uw laptop of desktop in de buurt bent. In de MiApp voor uw smartphone of tablet is namelijk dezelfde informatie beschikbaar.

Waarom zou u in 2023 nog bijtelling betalen, als het allemaal zo makkelijk is om een volledig sluitende rittenadministratie bij te houden? Laat u vandaag nog informeren welk rittenadministratie systeem het beste bij u past, neem contact op met ons Sales team via +31 88 99 00 000 of mail naar sales@movingintelligence.com.

Heeft u voor de beveiliging van uw auto al een Mi50 voertuigvolgsysteem in uw auto? Dan is het bij gaan houden van uw rittenadministratie nog makkelijker! Een aanpassing van het abonnement is dan slechts het enige wat er moet gebeuren, neem hiervoor contact op met onze aftersales afdeling.

Gerelateerd nieuws

Elektrisch wagenpark vanaf 2030 verplicht

We kunnen er bijna niet meer om heen, het milieu met bijbehorende klimaatdoelen zijn afgelopen jaren belangrijker geworden dan ooit. Wist u bijvoorbeeld dat uw wagenpark, hoe klein of groot deze ook is, al in 2030 volledig elektrisch dient te zijn?

Verplichte registratie CO2 uitstoot

In de strijd tegen de opwarming van de aarde en klimaatverandering is het voor iedereen van belang rekening te houden met zijn of haar CO2 voetafdruk. Daarom heeft het Klimaatakkoord van Parijs, ondertekend door meer dan 200 landen, ambitieuze doelen gesteld voor het verminderen van de CO2-uitstoot. Om deze doelen te bereiken, introduceren overheden milieuregels en -voorschriften die bedrijven verplichten hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Opnieuw stijging autodiefstallen

In Nederland blijft diefstal van voertuigen zoals auto’s, bedrijfswagens en motoren een groot probleem. In 2022 is het aantal diefstallen opnieuw gestegen ten opzichte van 2021, daarbij zijn er opvallende automodellen gestegen in de lijst. Sommige modellen hebben zelfs een stijging van 900%! Gelukkig zijn er ook een hele hoop voertuigen teruggevonden dankzij voertuigbeveiligingssystemen uitgerust met tracer.