Bijtelling in 2023, let op de cataloguswaarde van uw nieuwe EV.

Wilt u geen bijtelling betalen over uw zakelijke auto, dan dient u minder dan 500 kilometer privé per jaar te rijden. Het is dus belangrijk om deze kilometers goed bij te houden, zeker als u juist wel bijtelling moet betalen. Leidend hierin is de cataloguswaarde van de auto. De cataloguswaarde bepaalt het bijtellingstarief voor u. Het verschil tussen de bijtelling in 2022 en 2023 is minimaal behalve als u een nieuwe elektrische auto (EV) heeft.
Snelheidsmeter auto verlicht

Wat is de bijtelling in 2023?

Heeft u in 2023 een auto met brandstofmotor? Dan blijft voor u het standaardtarief van 22% bijtelling gelden.

Bent u in 2023 in het bezit van een elektrische auto dan moet u goed opletten. De bijtelling van een elektrische auto veranderd namelijk. Wanneer uw EV op kenteken gezet is of gezet wordt ná 1 januari 2023 én een cataloguswaarde heeft van maximaal €30.000, geldt het lage bijtellingstarief van 16%. Daarboven geldt het standaardtarief van 22% bijtelling.

Uitzondering op deze regel is iedere EV welke éérder dan 1 januari 2023 op kenteken is gezet én een cataloguswaarde heeft van maximaal €35.000. Ook daarvoor geldt nog het lage bijtellingstarief. Boven deze cataloguswaarde – en na het verlopen van 60 maanden nadat de auto op naam is gesteld – betaalt u wel 22% bijtelling.

Denk dus op tijd na over bijtelling in 2023, zeker als u nog wat extra wilt besparen op uw uitgaven! Afhankelijk van uw situatie kan namelijk de keuze voor alléén zakelijk rijden – in plaats van zakelijk en privé – een stuk voordeliger zijn. Welke keuze u ook maakt, uw auto voorzien van een rittenregistratiesysteem komt in beiden gevallen goed van pas.

Rittenadministratie voor de belastingdienst

Gelukkig kost rittenadministratie tegenwoordig veel minder tijd als u zou denken. Moving Intelligence neemt graag voor u het werk uit handen. Onze geavanceerde rittenadministratie systemen, de Mi50 en de Mi40 (allebei met Keurmerk RRS), houden het geheel automatisch alle ritten voor u bij. Van beginpunt tot eindpunt worden de kilometerstanden bijgehouden. Op die manier heeft u altijd inzichtelijk waar uw voertuig is, hoeveel er mee gereden is. Tevens download u eenvoudig uitgebreide rapportages om uw gereden ritten makkelijk door te geven aan de belasting.

In uw persoonlijke account op het Moving Intelligence platform is alle belangrijke informatie direct zichtbaar en te beheren, ook als u even niet bij uw laptop of desktop in de buurt bent. In de MiApp voor uw smartphone of tablet is namelijk dezelfde informatie beschikbaar.

Waarom zou u in 2023 nog bijtelling betalen, als het allemaal zo makkelijk is om een volledig sluitende rittenadministratie bij te houden? Laat u vandaag nog informeren welk rittenadministratie systeem het beste bij u past, neem contact op met ons Sales team via +31 88 99 00 000 of mail naar sales@movingintelligence.com.

Heeft u voor de beveiliging van uw auto al een Mi50 voertuigvolgsysteem in uw auto? Dan is het bij gaan houden van uw rittenadministratie nog makkelijker! Een aanpassing van het abonnement is dan slechts het enige wat er moet gebeuren, neem hiervoor contact op met onze aftersales afdeling.

Gerelateerd nieuws

Rittenregistratie voor leaserijders: voorkom boetes in 2024

In 2024 blijven de bijtellingspercentages hoog. Steeds meer leaserijders kiezen ervoor om hun leaseauto uitsluitend zakelijk te gebruiken en privé te rijden in een tweede auto. Hoewel de bijtellingsregeling niet verandert ten opzichte van 2023, kunnen de kosten voor bijtelling nog steeds aanzienlijk zijn, vooral als u in een relatief nieuwe leaseauto rijdt.

Voertuigdiefstallen 2023

De voertuigdiefstalcijfers van de eerste helft van 2023 zijn onlangs vrijgegeven door het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Opmerkelijk is de opvallende daling van het aantal diefstallen bij een specifiek automerk, ondanks dat dit merk nog steeds in de top 3 van meest gestolen automerken is geëindigd. Tegelijkertijd blijven de diefstallen bij de overige merken in de top 5 stijgen, waardoor de noodzaak voor (extra) autobeveiliging onverminderd aanwezig blijft.

Moving Intelligence neemt EuropeTrack en SlimmGPS over

Moving Intelligence, de Nederlandse marktleider op het gebied van voertuigbeveiliging en fleetmanagement, heeft EuropeTrack en SlimmGPS overgenomen. Laatstgenoemde partijen zijn leverancier van wagenpark- en rittenregistratiediensten in Nederland met een digitaal platform in eigen beheer.

Bedankt voor het aanvragen van onze whitepaper!

U vindt de whitepaper in uw mailbox. Niet ontvangen? Controleer dan uw spamberichten.