Rijstijlanalyse

Haal het maximale uit uw wagenparkbeheersysteem met behulp van de inbegrepen rijstijlanalyse tool. Door kritisch te kijken naar hoe er met uw voertuigen gereden wordt, kunt u een hoop geld besparen op brandstof maar ook op onderhoud.
Rijstijlanalyse banner, Auto op brug over meer, auto

Het wagenparkbeheer systeem (Mi50) houdt het rijgedrag van uw vloot bij met behulp van een bewegingssensor (accelerometer). De bewegingssensor zit in het systeem zelf en dat heeft een aantal voordelen. Het biedt de mogelijkheid om de data met eigen technieken te meten, waardoor de resultaten consistent zijn. Daarnaast kan het gemeten worden voor elk type voertuig. Of het nu gaat om een kleine of een grote auto, een auto met een lichte of zware motor, of een busje en een vrachtwagen, het is voor elk voertuig beschikbaar.

De bewegingssensor verzameld gegevens van uw voertuigen tijdens de ritten, hier komen twee scores uit. De veiligheidsscore en de energiescore. Met deze scores krijgt u direct een analyse te zien van de rijstijl van de bestuurder.

Veiligheidsscore

De veiligheidsscore wordt berekend door alle data te verzamelen die de Mi50 tijdens de ritten accumuleert. Alle data wordt daarna met behulp van een formule omgezet in een score van 0 tot 100. Waarbij een score van 0 roekeloos rijgedrag is en een score van 100 perfect rijgedrag aangeeft. De veiligheidsscore wordt vooral beïnvloed door hard optrekken en stevig remmen. Ook hard door de bochten heen gaan brengt de score naar beneden.

De scores van uw vloot en individuele voertuigen zijn terug te vinden in de rapporten, die u kunt genereren in het Moving Intelligence platform. In deze rapporten vindt u daarbij ook zandvlekgrafieken en scoreverdelingsgrafieken. Daarmee wordt het mogelijk om visueel te zien hoe de voertuigen los van elkaar of als gehele vloot rijden.

Energiescore

De energiescore wordt vooral beïnvloed door zijwaartse G-krachten (snel door een bocht heen gaan), snel remmen en hard optrekken. Net zoals met de veiligheidsscore kunt uw individueel een rapport genereren. Daardoor kunt u zien hoe goed de desbetreffende chauffeur rijdt in vergelijking met het gemiddelde in het bedrijf. U kunt ook in een keer een rapport genereren voor uw hele vloot.

Onze rapportages voldoen aan alle gestelde eisen van de Belastingdienst. Hebben wij uw interesse gewekt en bent u benieuwd wat wij voor uw wagenpark kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons sales team via +31 88 99 00 000 of mail naar sales@movingintelligence.com.

Gerelateerd nieuws

Moving Intelligence neemt EuropeTrack en SlimmGPS over

Moving Intelligence, de Nederlandse marktleider op het gebied van voertuigbeveiliging en fleetmanagement, heeft EuropeTrack en SlimmGPS overgenomen. Laatstgenoemde partijen zijn leverancier van wagenpark- en rittenregistratiediensten in Nederland met een digitaal platform in eigen beheer.

Nieuwe all-inclusive peilzender 

Moving Intelligence heeft een nieuwe Peilzender uitgebracht, een voordelig all-inclusive terugvindsysteem zonder maandelijks abonnement: De Mi04!

Elektrisch wagenpark vanaf 2030 verplicht

We kunnen er bijna niet meer om heen, het milieu met bijbehorende klimaatdoelen zijn afgelopen jaren belangrijker geworden dan ooit. Wist u bijvoorbeeld dat uw wagenpark, hoe klein of groot deze ook is, al in 2030 volledig elektrisch dient te zijn?