Driving style analysis

Haal het maximale uit uw wagenparkbeheersysteem met behulp van de inbegrepen rijstijlanalyse tool. Door kritisch te kijken naar hoe er met uw voertuigen gereden wordt, kunt u een hoop geld besparen op brandstof maar ook op onderhoud.
Rijstijlanalyse banner, Auto op brug over meer, auto

Het wagenparkbeheer systeem (Mi50) houdt het rijgedrag van uw vloot bij met behulp van een bewegingssensor (accelerometer). De bewegingssensor zit in het systeem zelf en dat heeft een aantal voordelen. Het biedt de mogelijkheid om de data met eigen technieken te meten, waardoor de resultaten consistent zijn. Daarnaast kan het gemeten worden voor elk type voertuig. Of het nu gaat om een kleine of een grote auto, een auto met een lichte of zware motor, of een busje en een vrachtwagen, het is voor elk voertuig beschikbaar.

De bewegingssensor verzameld gegevens van uw voertuigen tijdens de ritten, hier komen twee scores uit. De veiligheidsscore en de energiescore. Met deze scores krijgt u direct een analyse te zien van de rijstijl van de bestuurder.

Veiligheidsscore

De veiligheidsscore wordt berekend door alle data te verzamelen die de Mi50 tijdens de ritten accumuleert. Alle data wordt daarna met behulp van een formule omgezet in een score van 0 tot 100. Waarbij een score van 0 roekeloos rijgedrag is en een score van 100 perfect rijgedrag aangeeft. De veiligheidsscore wordt vooral beïnvloed door hard optrekken en stevig remmen. Ook hard door de bochten heen gaan brengt de score naar beneden.

De scores van uw vloot en individuele voertuigen zijn terug te vinden in de rapporten, die u kunt genereren in het Moving Intelligence platform. In deze rapporten vindt u daarbij ook zandvlekgrafieken en scoreverdelingsgrafieken. Daarmee wordt het mogelijk om visueel te zien hoe de voertuigen los van elkaar of als gehele vloot rijden.

Energiescore

De energiescore wordt vooral beïnvloed door zijwaartse G-krachten (snel door een bocht heen gaan), snel remmen en hard optrekken. Net zoals met de veiligheidsscore kunt uw individueel een rapport genereren. Daardoor kunt u zien hoe goed de desbetreffende chauffeur rijdt in vergelijking met het gemiddelde in het bedrijf. U kunt ook in een keer een rapport genereren voor uw hele vloot.

Onze rapportages voldoen aan alle gestelde eisen van de Belastingdienst. Hebben wij uw interesse gewekt en bent u benieuwd wat wij voor uw wagenpark kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons sales team via +31 88 99 00 000 of mail naar sales@movingintelligence.com.

Related news

Electric Vehicle Fleet obligatory in 2030

It is hard to ignore, the environment including its climate goals, is more important than ever. Did you know your fleet, no matter how big or small, needs to be fully electric in 2030?

Verplichte registratie CO2 uitstoot

In de strijd tegen de opwarming van de aarde en klimaatverandering is het voor iedereen van belang rekening te houden met zijn of haar CO2 voetafdruk. Daarom heeft het Klimaatakkoord van Parijs, ondertekend door meer dan 200 landen, ambitieuze doelen gesteld voor het verminderen van de CO2-uitstoot. Om deze doelen te bereiken, introduceren overheden milieuregels en -voorschriften die bedrijven verplichten hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Another increase in car thefts

In the Netherlands, theft of vehicles such as cars, commercial vehicles and motorcycles remains a major problem. Compared to 2021, in 2022 the number of thefts has increased again, with some remarkable car models have been rising in the list. Some car models even have an increase of 900%! Fortunately, a whole bunch of vehicles have also been found thanks to vehicle security systems equipped with tracer.