Rittenregistratie voor leaserijders: voorkom boetes in 2024

In 2024 blijven de bijtellingspercentages hoog. Steeds meer leaserijders kiezen ervoor om hun leaseauto uitsluitend zakelijk te gebruiken en privé te rijden in een tweede auto. Hoewel de bijtellingsregeling niet verandert ten opzichte van 2023, kunnen de kosten voor bijtelling nog steeds aanzienlijk zijn, vooral als u in een relatief nieuwe leaseauto rijdt.

Minder dan 500 kilometer privé per jaar

Als u de bijtelling wilt vermijden, moet u aantonen dat u minder dan 500 kilometer per jaar privé rijdt met uw leaseauto. Dit betekent dat u de zakelijke ritten zorgvuldig moet bijhouden in een rittenregistratierapport dat de Belastingdienst kan controleren. Hetzelfde geldt als u een privéauto voor zakelijke doeleinden gebruikt.

Wat u moet bijhouden

Het bijhouden van deze ritten kan soms ingewikkeld en tijdrovend zijn. Bovendien kunnen fouten in uw rittenregistratie leiden tot aanzienlijke boetes en naheffingen van de Belastingdienst. U moet gedetailleerde informatie over elke rit bijhouden, waaronder:

  • Datum
  • Begin- en eindstand van de kilometerstand
  • Vertrek- en aankomstadres
  • Doel van de rit (privé of zakelijk)


Dit kan al snel een administratieve last worden. En laten we niet vergeten hoe belangrijk het is om dit correct bij te houden. Het gebruik van een kladblokje of Excel is al snel foutgevoelig.

Voorkom boetes met automatische rittenregistratie

Vergeet handmatig werk en het risico op fouten in uw rittenregistratie. Met de geavanceerde automatische rittenregistratiesystemen van Moving Intelligence beschikt u altijd over een foutloze registratie die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Geen zorgen over controles, want u kunt eenvoudig uw rittenregistratie van de afgelopen periode downloaden via de MiApp. Dat betekent: zorgeloos op pad met uw leaseauto.

Whitepaper: Start met automatische rittenregistratie

Wilt u meer weten over onze rittenregistratiesystemen? Ontdek hoe u boetes kunt voorkomen, wat de voordelen en kosten zijn van automatische rittenregistratie in onze whitepaper:

Direct downloaden

Neem direct contact op

Waarom wachten? Ga naar onze contactpagina en vraag een offerte aan voor uw leaseauto. Wij helpen u graag om uw bijtelling in 2024 onder controle te houden.

Related news

Voertuigdiefstallen 2023

De voertuigdiefstalcijfers van de eerste helft van 2023 zijn onlangs vrijgegeven door het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Opmerkelijk is de opvallende daling van het aantal diefstallen bij een specifiek automerk, ondanks dat dit merk nog steeds in de top 3 van meest gestolen automerken is geëindigd. Tegelijkertijd blijven de diefstallen bij de overige merken in de top 5 stijgen, waardoor de noodzaak voor (extra) autobeveiliging onverminderd aanwezig blijft.

Moving Intelligence acquires EuropeTrack and SlimmGPS

Moving Intelligence, Dutch market leader for GPS-based anti-theft solutions, fleet management systems and trip logging has acquired Europetrack and SlimmGPS, both active in providing fleet management and trip logging services.

New all-inclusive tracer 

Moving Intelligence has released a new tracer, an affordable all-inclusive recovery system without a monthly subscription: The Mi04!

Bedankt voor het aanvragen van onze whitepaper!

U vindt de whitepaper in uw mailbox. Niet ontvangen? Controleer dan uw spamberichten.