Wat valt onder privékilometers volgens de Belastingdienst?

Een sluitende rittenregistratie is van groot belang om boetes van de Belastingdienst te voorkomen. Daarnaast is het voor werkgevers belangrijk dat gereden ritten goed worden bijgehouden voor hun administratie. Maar hoe zit het nu met privé en zakelijke ritten? 
snelheidsmeter van auto met witte led verlichting aan

Zakelijke kilometers 

Volgens ikgastarten.nl zijn zakelijke kilometers: ‘kilometers die u voor uw onderneming of werkgever in de auto rijdt’. Toch ligt het iets complexer. Want wat als u bijvoorbeeld thuis uw lunch eet en daarna terugrijdt naar kantoor? Of als u iets vergeten bent en daardoor snel heen en weer rijdt? Dit soort kilometers vallen onder woon-werkverkeer en zijn dus zakelijke ritten. Let op: woon-werkverkeer is vrijwel altijd dezelfde route van huis naar kantoor en wijkt dus niet af. Een extra keer heen en weer rijden is dus geen probleem.

Privékilometers 

Heel simpel: dit zijn kilometers die niet voor het werk worden gereden. In overleg met u werkgever kan u wel overal privé naar toe rijden. Sommige werkgevers vinden het zelfs geen probleem als u de auto meeneemt op vakantie. Wilt u niet bijtellen? Dan mag u per kalenderjaar niet meer dan 500 km privé rijden. Bedenk dus goed van tevoren of u meer dan 500 km per jaar privé gaat rijden of dat u daarbinnen kunt blijven. 

Houd eenvoudig je rittenregistratie bij 

Het managen van al deze ritten kan een tijdrovende klus zijn. Als werkgever is het niet verstandig om te vragen aan werknemers om het handmatig bij te houden. Dit kan namelijk leiden tot fouten of fraude. Gevolg: boetes van de Belastingdienst voor de werkgever die kunnen oplopen tot € 5.278. Geld dat u beter kunt gebruiken voor de groei van uw bedrijf.  

Bij Moving Intelligence hebben we slimme diensten ontwikkeld die het registreren vereenvoudigen. Met het rittenregistratiesysteem (Mi100) of het voertuigvolgsysteem (Mi50) heeft u real time inzicht in alle gereden ritten van werknemers. Dit alles conform de eisen van de Belastingdienst. Hiermee kunt u rekenen op een veilige omgang van privacy en fraudegevoelige data. 

Zoals u in dit artikel heeft kunnen lezen, bieden de diensten van Moving Intelligence verschillende voordelen. Wilt u meer informatie? 088-9900000 (optie 2) of mail sales@movingintelligence.com. Onze collega’s van de Sales afdeling nemen dan zo snel mogelijk contact op. 

Gerelateerd nieuws

Moving Intelligence neemt EuropeTrack en SlimmGPS over

Moving Intelligence, de Nederlandse marktleider op het gebied van voertuigbeveiliging en fleetmanagement, heeft EuropeTrack en SlimmGPS overgenomen. Laatstgenoemde partijen zijn leverancier van wagenpark- en rittenregistratiediensten in Nederland met een digitaal platform in eigen beheer.

Nieuwe all-inclusive peilzender 

Moving Intelligence heeft een nieuwe Peilzender uitgebracht, een voordelig all-inclusive terugvindsysteem zonder maandelijks abonnement: De Mi04!

Elektrisch wagenpark vanaf 2030 verplicht

We kunnen er bijna niet meer om heen, het milieu met bijbehorende klimaatdoelen zijn afgelopen jaren belangrijker geworden dan ooit. Wist u bijvoorbeeld dat uw wagenpark, hoe klein of groot deze ook is, al in 2030 volledig elektrisch dient te zijn?