Wat valt onder privékilometers volgens de Belastingdienst?

Een sluitende rittenregistratie is van groot belang om boetes van de Belastingdienst te voorkomen. Daarnaast is het voor werkgevers belangrijk dat gereden ritten goed worden bijgehouden voor hun administratie. Maar hoe zit het nu met privé en zakelijke ritten? 

Zakelijke kilometers 

Volgens ikgastarten.nl zijn zakelijke kilometers: ‘kilometers die u voor uw onderneming of werkgever in de auto rijdt’. Toch ligt het iets complexer. Want wat als u bijvoorbeeld thuis uw lunch eet en daarna terugrijdt naar kantoor? Of als u iets vergeten bent en daardoor snel heen en weer rijdt? Dit soort kilometers vallen onder woon-werkverkeer en zijn dus zakelijke ritten. Let op: woon-werkverkeer is vrijwel altijd dezelfde route van huis naar kantoor en wijkt dus niet af. Een extra keer heen en weer rijden is dus geen probleem.

Privékilometers 

Heel simpel: dit zijn kilometers die niet voor het werk worden gereden. In overleg met u werkgever kan u wel overal privé naar toe rijden. Sommige werkgevers vinden het zelfs geen probleem als u de auto meeneemt op vakantie. Wilt u niet bijtellen? Dan mag u per kalenderjaar niet meer dan 500 km privé rijden. Bedenk dus goed van tevoren of u meer dan 500 km per jaar privé gaat rijden of dat u daarbinnen kunt blijven. 

Houd eenvoudig je rittenregistratie bij 

Het managen van al deze ritten kan een tijdrovende klus zijn. Als werkgever is het niet verstandig om te vragen aan werknemers om het handmatig bij te houden. Dit kan namelijk leiden tot fouten of fraude. Gevolg: boetes van de Belastingdienst voor de werkgever die kunnen oplopen tot € 5.278. Geld dat u beter kunt gebruiken voor de groei van uw bedrijf.  

Bij Moving Intelligence hebben we slimme diensten ontwikkeld die het registreren vereenvoudigen. Met het rittenregistratiesysteem (Mi100 en Mi120) of het voertuigvolgsysteem (Mi50) heeft u real time inzicht in alle gereden ritten van werknemers. Dit alles conform de eisen van de Belastingdienst. Hiermee kunt u rekenen op een veilige omgang van privacy en fraudegevoelige data. 

Zoals u in dit artikel heeft kunnen lezen, bieden de diensten van Moving Intelligence verschillende voordelen. Wilt u meer informatie? 088-9900000 (optie 2) of mail sales@movingintelligence.com. Onze collega’s van de Sales afdeling nemen dan zo snel mogelijk contact op. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerd nieuws

Jamming uitgelegd

Als u op zoek bent naar de beste beveiliging voor uw nieuwe auto dan komt u nogal eens een term tegen waarvan u zich afvraagt wat het betekent. Daar kunnen we niet veel aan veranderen, sommige termen horen nou eenmaal bij de beveiliging. We kunnen natuurlijk wel proberen om duidelijk te maken wat de verschillende termen betekenen. Dit keer nemen we het fenomeen JAMMING en JAMMING DETECTIE onder de loep.

Third acquisition for Moving Intelligence within a year.

Moving Intelligence has joined forces with UK-based security and tracking specialist, AMI Group Ltd. The acquisition marks an important step in the Dutch brand’s UK strategy.

Hoe houdt u uw rittenregistratie bij en hoe controleert de Belastingdienst?

Het registeren van uw ritten als ondernemer kan een behoorlijk tijdrovende klus zijn. Daarnaast moet het volledig kloppen voor de fiscus om boetes te voorkomen. Het is dus van groot belang om een sluitende rittenregistratie bij te houden. Hoe? Lees verder!