Klasse 5

Klasse 5 is een beveiligingssysteem waarmee uw auto na diefstal gevolgd, opgespoord en geblokkeerd kan worden én een koppeling heeft met het Klasse 3 alarm.

Is uw verzekeraar
aangesloten bij
Moving Intelligence?

Een Klasse 5 voertuigvolgsysteem geeft u 24/7 inzicht in de locatie en status van uw voertuig. Het systeem detecteert sabotage, beweging zonder motorcontact (slepen) en kan realtime meldingen doorsturen aan de gekoppelde Particuliere Alarmcentrale (PAC).

Daarnaast is een startonderbreker/ blokkeersysteem onderdeel van een Klasse 5 voertuigvolgsysteem, daarmee kan verplaatsing van het voertuig voorkomen worden.

Klasse 5 heeft ook een koppeling met het Klasse 3 alarmsysteem met hellingshoekdetectie. Wanneer het Klasse 3 alarm geactiveerd wordt, zal het Klasse 5 voertuigvolgsysteem dit rechtstreeks melden bij de PAC, daarmee kan verplaatsing van het voertuig voorkomen worden.

Veel gestelde vragen
Welke klassen autobeveiliging zijn er?

Het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging heeft de verschillende voertuigbeveiliging-klassen in Nederland opgedeeld in vijf klassen. Welke beveiligingsklasse er door de verzekeraar wordt geëist is terug te vinden in de poliswaarden. De zes klassen zijn:

  • Klasse 1 – startonderbreker
  • Klasse 3 – auto alarm met hellingshoekdetectie
  • Klasse 4 – voertuigvolgsysteem met startonderbreker
  • Klasse 5 – voertuigvolgsysteem met startonderbreker en koppeling met klasse 3
  • Klasse TV – terugvindsysteem
Wat is het verschil tussen Klasse 4 en Klasse 5?

Bij een Klasse 4 installatie wordt uw auto voorzien van een KIWA/SCM goedgekeurd voertuigvolgsysteem en gekoppeld aan de alarmcentrale. In geval van Klasse 5 wordt dit voertuigvolgsysteem ook gekoppeld aan het reeds aanwezige inbraakalarm in uw voertuig. U krijgt in dat geval ook een alarmmelding via de meldkamer of uw MiApp zodra uw alarm is afgegaan.

LET OP: Na afgaan van het inbraak alarm wordt bij Klasse 5 uw voertuig geblokkeerd door de startonderbreker van uw voertuigvolgsysteem. Voor het opheffen van de blokkade gebruikt u uw App of noodprocedure van de startonderbreker.

Krijg ik er een certificaat bij?

Indien uw installatie moet voldoen aan de voorwaarden voor een KIWA/SCM Certificaat, raadpleeg hiervoor dan uw dealer of installateur. Na activatie van uw beveiligingsabonnement (MiBlack(-R)) wordt dit certificaat aan u beschikbaar gesteld.

Is er een abonnement aan verbonden?

Ja, voor al onze systemen is een abonnement noodzakelijk. Voor Klasse 5 gaat het om een beveiligingsabonnement met meldkamer (MiBlack), optioneel uit te breiden met rittenregistratie (MiBlack-R). 

Offerte aanvragen

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Uiteraard hanteren wij de Europese GDPR normen bij het verwerken van uw gegevens.
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

U kunt ook contact opnemen met een van onze experts via:

Select your country

Bedankt voor het aanvragen van onze whitepaper!

U vindt de whitepaper in uw mailbox. Niet ontvangen? Controleer dan uw spamberichten.