Voertuigdiefstallen 2023

De voertuigdiefstalcijfers van de eerste helft van 2023 zijn onlangs vrijgegeven door het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Opmerkelijk is de opvallende daling van het aantal diefstallen bij een specifiek automerk, ondanks dat dit merk nog steeds in de top 3 van meest gestolen automerken is geëindigd. Tegelijkertijd blijven de diefstallen bij de overige merken in de top 5 stijgen, waardoor de noodzaak voor (extra) autobeveiliging onverminderd aanwezig blijft.

De voertuigdiefstalcijfers van de eerste helft van 2023 zijn onlangs vrijgegeven door het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Moving Intelligence is daarom voor u dieper in de gegevens gedoken om inzicht te krijgen in de evoluerende trends en verschuivingen in de autodiefstalwereld. Van veranderende voorkeuren voor automerken tot de opkomst van hybride en elektrische voertuigen, de statistieken onthullen een dynamisch beeld van de uitdagingen en kansen die zich voordoen voor zowel autobezitters als autoriteiten.

Top 5 meest gestolen automerken 2023

Een aantal van deze statistieken komen dan ook terug in dit artikel, waarbij we u allereerst op de hoogte brengen van de top 5 meest gestolen automerken ten opzichte van het eerste halfjaar van 2022. Het gaat hierbij om:

  1. Toyota (+18%)
  2. Volkswagen (+2%)
  3. Peugeot (-16%)
  4. Ford (+22%)
  5. Mercedes-Benz (+16%)

Ook uit deze nieuwe statistieken blijkt dat Toyota over het algemeen nog steeds het meest gestolen automerk is. Opvallend is dat Peugeots in het eerste halfjaar van 2022 vaker gestolen zijn dan in de eerste helft van 2023. Desondanks blijft het merk nog steeds in de top 3 staan.

De trend van de meest gewilde automodellen onder dieven blijft onveranderd, met een voorkeur voor voertuigen tussen de 2 en 5 jaar oud. Zelfs hybride en elektrische voertuigen blijven niet buiten het bereik van autodieven, met een zorgwekkende stijging van 24% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Deze cijfers benadrukken de voortdurende uitdagingen waarmee autobezitters en autoriteiten worden geconfronteerd bij het bestrijden van voertuigcriminaliteit, en benadrukken het belang van proactieve maatregelen om autodiefstal te voorkomen.

Hoe beveiligt u uw voertuig optimaal?

Het voorkomen van diefstal is van essentieel belang, en gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om uw auto (aanvullend) te beveiligen. Bij Moving Intelligence bieden wij een uitgebreid scala aan beveiligingsopties, waaronder onze Mi50 live volgsysteem met startonderbreker (MiBlock) voor extra gemoedsrust. Hiermee zorgt u ervoor dat alleen u toegang heeft tot uw voertuig, zelfs wanneer een eventueel fabriekssysteem wel gesaboteerd wordt.

Een andere uitstekende keuze is onze draadloze peilzender, de Mi01. Dit state-of-the-art systeem staat bekend als het nummer 1 na-diefstal terugvindsysteem met Europese dekking. Daarnaast hebben we ook een all-in peilzender in ons assortiment. Deze krachtige peilzender heeft geen maandelijks abonnement en komt met een optionele recovery service.

Mocht er toch een diefstal plaatsvinden, dan kunt u uiteraard vertrouwen op onze 24/7 alarmcentrale welke direct het professionele Moving Intelligence opsporingsteam aanstuurt. Zij stellen in samenwerking met de politie alles in het werk om uw voertuig snel en veilig terug te vinden. Niet voor niets raden diverse autoverzekeraars onze beveiligingssystemen aan.

Mogelijkheden voor uw situatie

Wilt u meer weten over onze beveiligingsopties en welke het beste bij uw voertuig en situatie passen? Neem dan contact op met onze sales afdeling via sales@movingintelligence.nl

Recommended products

Related news

Moving Intelligence acquires EuropeTrack and SlimmGPS

Moving Intelligence, Dutch market leader for GPS-based anti-theft solutions, fleet management systems and trip logging has acquired Europetrack and SlimmGPS, both active in providing fleet management and trip logging services.

New all-inclusive tracer 

Moving Intelligence has released a new tracer, an affordable all-inclusive recovery system without a monthly subscription: The Mi04!

Electric Vehicle Fleet obligatory in 2030

It is hard to ignore, the environment including its climate goals, is more important than ever. Did you know your fleet, no matter how big or small, needs to be fully electric in 2030?